musavideon tekeminen

  Hei, tiiättekö mitä? Mie pääsin opetteleen musiikkivideon tekemistä eilen. Vitsi se oli kyllä hauskaa! Valveen elokuvakoulun opettaja piti eilen Varkaudessa Nuorisopalveluiden ja lasten kulttuurikesku Verson ansiosta Hittivideomenetelmä-koulutuksen. Paikalla oli n. 15henkeä lasten ja nuorten kanssa toimivia aikuisia ja nuoria.

 Aamu alkoi päiväohjelman esittelyllä ja nimikierroksella. Ohjelmaan kuului opettajan opastuksella musiikkivideon tekeminen. Eli koulutus siis ei ollut luentoa vaan työpaja koulutusta. Heräteltiin itsemme ryhmäpatsas leikissä. Eli opettaja huusi jonkin asian kuten vaikkapa junan, ja oli kymmenen sekuntia aikaa ryhmissä muodostaa juna.

 Alkuherättelyn jälkeen käytiin yhden koulutusbiisin tunnetilat läpi mitä ihmisillä tuli mieleen siitä biisistä. Kävimme myös musiikista mieleen tulevat asiat/esineet/ihmiset, adjektiivit sekä tekemiset samalla lailla. Tämän jälkeen kuunneltiin kaikki viisi tänä päivänä käytettävissä olleista biiseistä.

 Jokainen valitsi lempparinsa ja näin saatiin jaettua itsemme neljään ryhmään.
Ryhmän kesken mietittiin siitä biisistä kaikki samallalailla kuin yhdessä harjoiteltiin. Tunnetilat, verbit, ihmiset... Meidän kolmen hengen ryhmän kesken sit vertailtiin ja saatiin avainsanalista ja juoni videoomme.

 Lähdettiin puoleksi tunniksi opiston lähiympäristöön. Kuvattiin kaikki kerralla, ja päätettiin että ne on hyviä. Okei pientä fiksailtavaa ois voinut olla mutta ei se sitten niin haitannut.

 Ruokatauon jälkeen alkoi editointi. Movie Makerilla, ofc.. Noh, ohjelman käyttö oli kummiskin tuttua ja editointiin ei kovin kauaa aikaa kulunut. Video valmiina ja ensimmäisenä Youtubeen, jes!

 Koulutus oli kiva ja luultavasti opinnäyte esittelyissä ja/tai mahdollisesti lasten ja nuorten kanssa voisi menetelmää käyttää. Jos mahollista teidän käydä tuo koulutus niin käykää. Mie lähin tuonne lähinnä siksi että cv-pitenee vähän, mutta onneksi lähdin! Loppuun vielä videomme..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni kommentteja ja mielipiteitä vastaa,
mutta julkaisen vain asialliset.
Älä siis tuhlaa aikaasi haukkumakommenttien kirjoittamiseen:)