Laguunilla


 Pitkään oon miettinyt että kenet saisin lähtemään käymää laguunilla Kangaslammilla, ja sitten yks yö välähti. Sanni lähtee ja lähetään autolla, ei siitä ois mopolla mitään tullut. Laguuni siis on sellanen vanha louhosalue, minne on sitten noussut pohjavesi semmosen kallio seinämän ympärille. Tosin siellä oli yksi kohta mistä veteen pääsi kahlaten.



 Torstai olikin tarpeeksi tylsä ja aurinkoinen, joten sain kuin sainkin Sannin houkuteltua mukaan. Lähdettiin joskus kuuden jälkee sinne päin ajo-ohjeiden kera. Alkuun kaikki meni hyvin. Kunnes ohjeissa luki että "oikeaal tulee tila" ja luultiin että tuo "tila" tarkoitti maatilaa :D Tie oli hyvinkin haarautuvainen mistä ohjeissa oli mainittu, tottakai käännyimme yhden haarauksen liian aikaisin. Siitä seurasikin muutaman tunnin harhailu. Onneksi saatin luokan ryhmächatin kautta apua ja aloitettiin uudestaan. Löysimme perille 15:sta minuutin ajelun jälkeen. Kilometrejä kertyi päälle sata Varkauden Portin pihasta, ja se tunne oli erinomainen kun tajuttiin että ollaan nyt siellä paljon puhutulla laguunilla.



 Käytiin eka räpsimässä kalliolta kuvia, koska kello oli jo puoli yhdeksän ja Sannilla oli edessä aamulla aikainen herätys töihin, ei lähdetty kiertämään toiselle puolelle laguunia paremmalle kalliolle ottamaan kuvia. Kävin ensin vähän kahlailemassa, jonka jälkeen kävin vaihtamassa bikinit päälle ja uimaan.  Sanni räpsi sillä aikaa kuvia kun minä uin siellä ihanan kirkkaassa vedessä. Paikka oli kyllä hienon näköinen ja jonkin aikaa siellä ihasteltuamme lähdimme takaisin Varkauteen. Onneksi tuli tankattua autoa vähän enemmän, muuten oltaisiin jääty sinne..








4 kommenttia:

  1. Saisko jostain niitä ajo-ohjeita? Ois kiva käydä tuolla joskus, vaikuttaa niin kauniilta paikalta. :-))

    VastaaPoista
  2. Elikkäs Kangaslammin kylän läpi ajetaa (kun tullaan Varkaudesta päin), Salen jälkee muutamien kilometrien päästä tulee kyltti vasemmalle jossa lukee "ampumarata", ei käännytä siitä vaa heti sen jälkeen tulee soratiet oikealle ja vasemmalle. Käännytään vasemmalle. Tie on haarautuvainen ja haaroista ajetaan aina oikealle. Kun näkee eräässä haarautumassa vasemmalle päin puomin ajetaan oikeaa haaraumaa pitkin vielä yhdelle haaraumalle josta käännytään ehkä hieman leveämmälle tielle vasemmalle. Sen päässä on junarata ja kääntöpaikka. Kääntöpaikalta pääsee vielä ajamaan (sitä ainoaa) tietä jonka päässä on laguuni. Se kääntöpaikan jälkeen oleva tie oli kyllä hieman huonossa kunnossa, kannattaa itse sen nähdessään miettiä että lähteekö sinne ajamaan autolla vai ei. Laguunnilla pystyy kääntämään auton. Se tie kääntöpaikalta on joku vajaan kilometrin pituinen. Mopolla nuo soratiet voi olla kehnoja ajettavia. Toivottavasti ymmärsit :)

    Ja joo toi oli tosi kaunis paikka, ja tuol oli tosi kiva uida. Siel vaan oli se huono puoli että heti veetn mentäessä oli muutava lohkare, mutta kun vesi on kirkasta ja muistaa katsella ekalla kerralla ympärilleen niin ne huomaa :)

    VastaaPoista
  3. Onks vesi kylmää siel? :D ps, kiitti ajo-ohjeista, tarvitsin itekki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyl se on kylmempää kuin järvessä, ja kun aurinko ei ihan niin suoraan pääse paistamaan sinne. mutta kummiski on semmost et kyl siel uida voi :D Ja ei midis :)

      Poista

Otan mielelläni kommentteja ja mielipiteitä vastaa,
mutta julkaisen vain asialliset.
Älä siis tuhlaa aikaasi haukkumakommenttien kirjoittamiseen:)