Trakai Castle


 Liettuan reissulla meille tarjoiltiin myös aimoammos kulttuuria ja nähtävyyksiä. Yksi näistä oli Trakain linna, joka suoraan sanottuna ei kiinnostanut mua pätkän vertaa. Mutta kuinkas ollakkaan siellä kuvailun ja kiertelyn ohella aloin kiinnostumaan paikasta. 

 Trakain linna sijaitsee Liettuan historian aikauden pääkaupungissa Trakaissa, noin 30 kilometriä Vilnasta länteen. Trakain linna on 1300-luvulla rakennettu, jonka jälkeen 1900-luvulla linnaa alettiin kunnostamaan. Toisen maailman sodan takia kunnostamiseen kului odotettua enemmän aikaa. Noin 30 vuotta. Nykyään linna on nähtävyys jos järjestetään kesäisin juhlia ja tapahtumia.


  Linnalle jouduttiin kävelemään pitkää siltaa. Näissä kuvissa näkee millaista asutusta kaupungissa muuten oli. Alla oleva toteemipaalu kiehtoi minua, mutta sain tietoa irti peräti sen verran että 1400-luvulta tuo on tuossa seistä nököttänyt. Luulisin..





 Linnan ovet olivat isoja ja pelottavia. Ovenkahvat olivat raskaita.Mutta se mikä mulla pisti silmään oli tuossakin kahvassa olevat pienet yksityiskohdat. Wau! Linnan sisällä oli paljon erilaisia näyttelyitä, loppujen lopuksi nekin olivat mielenkiintoisia.





 Tykkäsin muutenkin siitä että tuossa linnassa oli niitä yksityiskohtia joka paikassa. Yllättävää mutta kaunista. Siinä kun alkoi muutenkin miettimään, mitä kaikkea on linnan muurien sisäpuolella on voinut tapahtua. Se alkoi hieman ahistamaan. Esim linnan sidäpihalla on ihmisiä joskus kauan sitten kivitetty kuolemaan asti.. Opettava reissu tuokin. Linnassa kun oli myös niitä ahistavia kapeita kierreportaita. 





 En oikein muuta kyseisestä paikasta osaa kertoa. Omasta mielestäni käymisen arvoinen paikka, joten ehdottomasti suosittelen jos olette joskus Vilnan seuduille menossa. Nyt alkaa kyllä sen verran väsymys että kirjotuksestakaan ei tule mitään. Antaa kuvien kertoa lopun. Jos heräsi jotain kysymyksiä linnasta turistikohteena niin voin yrittää vastailla niihin. :)






1 kommentti:

Otan mielelläni kommentteja ja mielipiteitä vastaa,
mutta julkaisen vain asialliset.
Älä siis tuhlaa aikaasi haukkumakommenttien kirjoittamiseen:)