Kohteena Vilna

 Nonniin, en jaksa pitää yllä enään mitään salaisuutta vaan kerron nyt että olen Liettuan pääkaupungissa Vilnassa. Tämän reissun olen ansainnut Sakkyn johtoryhmän opiskelijajäsenenä ja edustan kaikkiaan reilua 19000 opiskelijaa täällä ja johtoryhmän kokouksissa. Wau mikä luottamustehtävä. Tultiin tänne tiistaina ja lähdemme pois huomenna lauantaina. Reissun sisältöön kuuluu seminaaria, oppilaitosvierailuja, kulttuuria ja tietenkin Liettualaisten lempilajin harrastusta eli koripalloa.




 Kuopiossa Rissalan lentokentällä jouduin kohtaamaan asian jota olen pelännyt ehkä eniten koko elämäni aikaan. Nimittäin lentokoneella matkustamaan lähtemisen. En ole kellään törmännyt noin jäätävään lentopelkoon mikä mulla itselläni on ollut. Niimpä koneeseen noustessa aloin itkemään paniikin valtaamana Lento Rissalasta Helsinki-Vantaalle sujui kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka tärisin pelosta..



 Mutta kun lähdettiin Helsinki-Vantaalta Liettuaan istuin ikkunapaikalla katsellen maisemia ja kuvailin, torkahdin hetkeksi ja nyt olen sitämieltä että lentäminen on siistiä! Kannatti siis tämäkin pelko kohdata, mullahan oli meininki jättää koko reissuun lähteminen matkustustavan vuoksi.


 Majoitumme hotel Best Western Vilniuksessa joka on mielettömän upea paikka. Huoneet ovat erittäin tilavia eikä samanlaisia komeroita kuin Suomessa. Ja mikä parasta, jokaisella on omat huoneet! Saa levittäytyä ihanasti eikä kukaan valita että kaikki kosmetiikka härpäkkeet ovat vessassa levallaan. 



 Tuo vessa on muuten ihana kanssa. Tilava, kaunis ja säilytystilaa löytyy. Toki tuo hyvän kokoinen kylpyamme vaikuttaa asiaan suuresta. Haluaisin melkeempä tuollaisen kylppärin kotiin. 



 Kävimme keskiviikkona tosiaan pelaamassa Liettuan suurlähetystön korisjoukkuetta vastaan leikkimielisen ottelun. Kivaa se oli pitkästä aikaa ja me amatöörit hävittiin vain kymmenellä pisteellä. Itsekin olin tyytyväinen omaan suoritukseeni kun sain pallon koriin peräti kolme kertaa, hui. Tuo paita on muuten ylisöpö, taidan alkaa käyttämään joka kerta urheillessa.... heh :D


 Ajattelin jakaa tämän reissupostauksen muutamaan osaan. Tulossa on ainakin kertomusta kaupungista sekä Trakain linnasta. Kuvia on tulossa paljon :)

Oletteko te käyneet joskus Vilnassa? Millaisia mielipiteitä teillä on?

1 kommentti:

  1. Näyttääpä luksukselta tuo huone :) Oon reissannut paljon Eurooppaa, mutta Baltiassa en ole koskaan käynyt, edes Virossa! Enemmän olen ollut Keski- ja Etelä- Euroopassa. Joskus voisi tietenkin käydä tuollakin suunnalla :)

    ♥:lla sanssu-justthewayyouare.blogspot.fi

    VastaaPoista

Otan mielelläni kommentteja ja mielipiteitä vastaa,
mutta julkaisen vain asialliset.
Älä siis tuhlaa aikaasi haukkumakommenttien kirjoittamiseen:)