Runebergin tortut

 Vihdoin sain aikaseks jotain leivontajuttua tänne, olen ylpeä itestäni!:) Ja sattuipa somasti, kun huomenna on Runebergin päivä niin ylläripylläri ohje koskee niitä torttuja. Vähän sovellettu versio kun lähdettiin Sannin kanssa kauppaan, ja otin vain reseptistä kuvan.. Noh reseptissä ei lukenut että muffinsivuo'at, arvatkaa vain muistettiinko niitä. Eikä sitten jaksettu lähtee takasin cittarille jonne matkaa oli 400m.. Laiskat me:)

Taikina:
100 g piparkakkuja
2 ½ dl mantelijauhetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja(käy myös normijauhot)
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
2 dl kuohukermaa

Kostutus:
2 dl vettä
2 rkl sokeria
4 rkl punssilikööriä (tai mantelilikööriä)
(alkoholittomaan versioon liköörin voi korvata sitruunamehulla)


Koristelu:
vadelmahilloa

sokerikuorrutetta

Eli me ei kostutettu noita millään tapaa ja silti niistä ihan hyviä tuli. Ja ei mun mielest tätä "pelti"versioo tarvitse edes kostuttaa, sekin on ihan miten tykkää. Ja me jätettiin toi kardemumma pois koska en voi sietää sitä..

  1. Murskaa piparit muruiksi, ei ihan jauhomaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja piparimurut.
  2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää yksitellen vatkaten munat. 
  3. Lisää vähän kerrallaa vuorotellen kermaa ja jauhoseosta. Älä vatkaa, vaan sekoita.
  4. Kaada taikina tasaisesti pellille, paista 200 asteessa n. 15-20min, varmista tikulla kypsyys.
  5. Leikkaa jäähtyneestä levystä sopivia paloja ja kostuta ne. (Kaada kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut veteen. Jäähdytä. Sekoita joukkoon likööri.)
  6. Lisää ensin vadelma hilloa, sitten sokerikuorrutetta, käytä mielikuvitusta niin kuin mekin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Otan mielelläni kommentteja ja mielipiteitä vastaa,
mutta julkaisen vain asialliset.
Älä siis tuhlaa aikaasi haukkumakommenttien kirjoittamiseen:)